25 Sep 2013

oohhhh wanita....

http://matcuoi.com hiii semua....

Bunga yang kembang dan cantik itu jarangnya wangi..begitulah juga dengan orang yang cantik kebanyakannya jarang berbudi (tapi xsemua)
apabila sigadis dipuji dengan kata2 "awak ni CANTIK LA" maka si gadis akan kembag seperti bunga yang mekar menguntum senyuman yang begitu ayu dan manis..

yela sapa yang xhappy jemah oiii bile org kata kita ni cantikkan...
manyukai kecantikan dan ingin kelihatan cantik itu adalah salah satu fitrah,yg dimiliki setiap wanita.
perasaan ingin cantik ini juga adalh nikmat Allah s.w.t (mcm i jugak heheh ) tapi kita manusia ni sering kali salah artikan tentang kecantikan..yela ramai yg nampak wanita itu cantik dari segi fizikal atau lahiriah..kan??
dewasa ni dah banyak kita tengok ramai wanita cantik kat dunia ini..tapi kecantikan itu hanya sesaat...kenapa??sebab peribadi seorang wanita yang cantik dari fizikal ini peribadinya xcantik... malah ada yg merosakkan diri sendiri..memalukan keluarga..ada yg tidak peduli dgn nasihat org lain...

padahal Allah mencipta kita dengan tidak sia2...kita ditutut untuk terus beribadat kepadanya..
ada pelbagai bentuk untk kita beribadat kepadanye..
seperti potongan surah dibawah "laqod kholaq nal insaana fii ahsani taqwim"
maksudnya: "sesungguhnya kami telah mencipta manusia itu dengan sebaik2nye"

see segalanya allah dah ceritaan dalam al-quran kan.. tinggal kita je nak praktikkan...
Kepada semua kaum hawa percayalah bahawa wanita tercantik adalah wanita yang memahami yang mereka diciptakan untuk beribadah..

berbahagialah ketika kecantikan itu bukan sekadar menghiasi wajah..tapi terutama hati dan akhlak..kerana kecantikan luaran itu hanya sementara dan akan berkurangan....

:)
love islam....

preggy mommy nak bercerita


salam semua..sudah agak lama tidak menulis di blog ini... yeah alhamdulillah kandungan sudah mencecah 7 bulan lebih...alhamdulillah segalanya ok2 aja sihat2 belaka... and saya juga sudah tidak bekerja coz dah berenti la huhuhu....xtau nak tulis pe dah tp alhamdulillah im ok n sihat :)


haaa comel x titew...:) comelkan ...